Vložil: | marta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové plátky v jemné rajské omáčce:
4 plátky vepřové kýty
| 1 cibuli
| 3 stroužky česneku
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 1 kávová lžička tlučeného kmínu
| 1 kávová lžička skořice
| sůl nebo vegetu na ochucení
| 1 malý rajský protlak
| 1 velká lžíce sušené smetany
| hladká mouka na zapražení
| 0,5 l masového vývaru
Postup přípravy receptu Vepřové plátky v jemné rajské omáčce:
Cibuli s česnekem nakrájíme na malé kousky, vložíme na pánev, přidáme olej, plátky vepřové kýty, kterou si předem okořeníme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Po chvíli podlijeme masovým vývarem a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme rajský protlak, skořici, dochutíme vegetou a dusíme doměkka. Když máme maso měkké, zamícháme do omáčky lžíci sušené smetany a omáčku jemně zahustíme hladkou moukou.
Podáváme s rýží.
Fotky receptu Vepřové plátky v jemné rajské omáčce:
Fotky vložil: marta,MichelePrg,Ježíšek,VendaD