Použité suroviny receptu Vepřové plátky v maracujové omáčce:
4 plátky vepřového masa
| 1 bujónová kostka
| česneková sůl
| 1 cibule
| petržel
| citronová šťáva
| půl hrnku hořčice
| půl hrnku maracujové šťávy
| 2 lžíce kukuřičné moučky
| sůl a pepř podle chuti
| 1,5 poháru bílého vína
Postup přípravy receptu Vepřové plátky v maracujové omáčce:
Petrželovou nať umixujete společně s dvěma lžicemi oleje, slepičím bujonem, půlkou cibule a šťávou z citronu. V této směsi marinujte maso dvě hodiny před vařením. Omáčku si připravíte na středním ohni. Do hrnce vlijete maracujovou šťávu, cukr rozpuštěný v bílém víně s kukuřičnou moučkou a hořčicí. Směs mícháme dřevěnou vařečkou.
Naposled přidáme trošku másla, soli a pepře pro lepší lesk omáčky. Masové plátky opečete na oleji, na talíři je polijete připravenou omáčkou a ozdobíte citronovými kolečky. Podáváme s bramborami, hranolkami nebo zeleninovým salátem.
Fotky receptu Vepřové plátky v maracujové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!