Použité suroviny receptu Vepřové plátky v pomerančové marinádě:
500-600 g vepřového masa (krkovice nebo kotleta)
| 150 ml pomerančové šťávy
| 100 ml rostlinného oleje
| 50 ml sojové omáčky
| 1 lžíce směsi koření na steaky
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 1 lžíce drceného česneku
| 1 lžička worcestrové omáčky
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové plátky v pomerančové marinádě:
Maso naklepeme a na několika místech propícháme vidličkou. Plátky naložíme do marinády. Tu jsme si připravili z pom. šťávy, oleje, sojové omáčky, worcestrové omáčky, hořčice, česneku a směsi koření. Důkladně vše promícháme a dosolíme podle chuti. Maso klademe do misky nebo pekáčku a každou vrstvu zalijeme hotovou marinádou. Nádobu dobře uzavřeme a naložené maso necháme několik hodin marinovat.
Okapané plátky masa pak grilujeme 4-5 min. po každé straně.
Příloha: vařené nebo pečené brambory
Fotky receptu Vepřové plátky v pomerančové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!