Postup přípravy receptu Vepřové plátky v pomerančové šťáve:
500 – 750 g vepřových plátků naklepeme a na několika místech propícháme vidličkou nebo povrch lehce několikrát nařízneme nožem (urychlíme tím marinování).
Takto připravené plátky naložíme do marinády. Tu jsme si připravili ze 150 ml pomerančové šťávy, 100 ml oleje, 50 ml sojové omáčky, 1 lžičky worcesterské omáčky, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce drceného česneku a 1 lžíce směsi koření "Bylinkový steak". Důkladně vše promícháme (např. v mixéru) a dosolíme podle vlastní chuti. Maso klademe do misky nebo pekáčku a každou vrstvu zalijeme hotovou marinádou. Nádobu dobře uzavřeme a naložené maso necháme několik hodin marinovat.
Okapané plátky masa pak grilujeme 4-5 minut po každé straně. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory, chléb a pečivo. Nezapomínáme ani na saláty z čerstvé zeleniny.
Fotky receptu Vepřové plátky v pomerančové šťáve:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!