Postup přípravy receptu Vepřové překvapení v alobalu :
Z ananasového džusu, rumu, nastrouhaného česneku, nastrouhaného zázvoru, nastrouhaného muškátového oříšku, bílého pepře a soli připravíme marinádu, do které vložíme jemně naklepané kotlety a necháme přes noc marinovat. Pokud nám zůstanou v marinádě o něco déle, nebude to na škodu. Druhý den kotlety i s marinádou rozdělíme do alobalu vždy po dvou a důkladně zabalíme, aby marináda nevytékala. Brambory omyjeme, dáme je do alobalu po třech kusech, ke každé porci dáme čtvrtinu pomerančové a čtvrtinu citrónové kůry, posypeme půlkou lžičky rozmarýnu a také zabalíme. Tyto balíčky s masem a s bramborami pečeme společně na plechu v rozehřáté troubě nebo na grilu doměkka, cca 30 minut.