Použité suroviny receptu Vepřové ragú s citrusovým ovocem:
1 malý pomeranč a grapefruit
| 1 cibule
| 150 g telecích nebo vepřových řízků
| 1 stonek řapíkatého celeru
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička hladké mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 100 ml vývaru
| 1 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu Vepřové ragú s citrusovým ovocem:
Oloupané a blan zbavené citrusové ovoce rozebereme na měsíčky a šťávu při tom zachytáváme v misce. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky. cibuli nakrájíme nadrobno. Celer nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme maso zaprášené moukou. Osolíme jej, opepříme a vyndáme z pánvičky. tom samém výpečku orestujeme cibuli, kterou pak zalijeme vývarem a zachycenou ovocnou šťávou a necháme povařit. Přidáme pepř, smetanu. Znovu povaříme. Nakonec do omáčky vložíme maso a citrusové plody a necháme je v omáčce pouze ohřát. Podle chuti ozdobíme bazalkou.
Fotky receptu Vepřové ragú s citrusovým ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!