Použité suroviny receptu Vepřové ramínko po italsku:
dle chuti: mletý bílý pepř a sůl
| 700 g vepřové ramínko bez kosti
| 1/2 ks citron
| dle potřeby: masový vývar
| 3 lžíce olej
| 100 g cibule (malá)
| dle potřeby: petrželka
| 1/2 lžičky sušená šalvěj
| 100 ml bílé víno
| 2 stroužky česnek
Postup přípravy receptu Vepřové ramínko po italsku:
Cibulky a česnek oloupeme. Česnek navíc rozpůlíme.
Maso zbavíme šlach, osolíme, opepříme a pomalu opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přidáme loupané cibulky a stroužky česneku. Necháme mírně zhnědnout, zalijeme citronovou šťávou, bílým vínem, přikryjeme pokličkou a asi hodinu dusíme. Občas poléváme trochou vývaru.
Měkké vepřové ramínko vyjmeme, rozkrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.
Šťávu povaříme. Přidáme šalvěj, kapary a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Vepřové ramínko po Italsku servírujeme s dušenou rýží.
Fotky receptu Vepřové ramínko po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!