Vložil: | Sametka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové řízečky po sicilsku:
300 g hříbků nebo jiných hub
| 40 g másla
| 600 g vepřové kýty
| 1 větší cibule
| 1 svazek bazalky
| 1 snítka tymiánu
| 2 lžíce oleje
| 500 g rajčat
| 1 lžička soli
| 8 lžic kečupu
| špetka drceného pepře
| 4 lžíce strouhaného sýra (parmezán)
Postup přípravy receptu Vepřové řízečky po sicilsku:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a dáme stranou. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 8 plátků. Po obvodu je mírně na několika místech nařízneme a po obou stranách je naklepeme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou bazalkou a tymiánem vetřeme do připravených řízků. Na rozpáleném oleji opečeme řízky po každé straně asi 4 minuty. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Na oleji, na kterém jsme opékali řízky, pak opečeme na plátky nakrájená rajčata a ochutíme je solí a pepřem. Rajčata rozdělíme na talíře, položíme na ně řízky a obložíme je plátky hřibů. Vše přelijeme nahřátým kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme např. s rýží a zdobíme čerstvou bazalkou.
Fotky receptu Vepřové řízečky po sicilsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!