Postup přípravy receptu Vepřové řízky na paprice s rajskou omáčkou:
Maso nakrájíme na pruhy široké a okořeníme je 1/2 lžičky pepře. Oloupeme česnek, otrháme jehličky rozmarýny, obojí pak na drobno nakrájíme a smícháme s paprikou a olejem. Přidáme maso a vše marinujeme asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Paprikové lusky rozčtvrtíme, zbavíme semínek a vnitřků, omyjeme je a nakrájíme na proužky. Sardelkové řezy nasekáme na drobno. Rajčata necháme odkapat a nakrájíme na hrubo, šťávu přitom zachytíme. Do velké pánve vložíme maso s marinádou a zprudka opečeme. Přidáme cibuli, papriku, sardelky, rajčata, kapary a společně opékáme. Pánev zakryjeme poklicí a dusíme. Podle potřeby přilijeme ještě trochu rajské šťávy. Citronovou kůru nastrouháme a spolu s petrželkou ji nasypeme na maso. Jídlo osolíme a dochutíme ještě pepřem a citronovou šťávou.