Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové řízky na rozmarýnu se smetanou:
150 ml bílého vína
| 120 ml zakys. smetany
| 1 lžička rozmarýnu sekaného
| 1 cibule malá
| 3 plátky vepř. kýty
| sůl
| pepř
| olej
| zelenina čerstvá /steril./
Postup přípravy receptu Vepřové řízky na rozmarýnu se smetanou:
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Z rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme. Plátky z vepřové kýty omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran opepříme a vtlačíme usekaný rozmarýn.
Připravené maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran po 3 minutách. Potom maso vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vínem. Zmírníme teplotu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíře rozdělíme kopeček rýže a plátek masa, který přelijeme rozmarýnovou omáčkou. Ozdobíme zeleninou.
Fotky receptu Vepřové řízky na rozmarýnu se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!