Postup přípravy receptu Vepřové řízky plněné sýrem :
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme na řízky. Lusky hrášku spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Na každý řízek dáme plátek sýra, na něj lusky hrášku a posypeme strouhaným parmazánem a šalvějí. Strany řízků přeložíme směrem ke středu a přitiskneme. Pak každý plátek stočíme do rolády a ovážeme nití. Hladkou mouku promícháme s paprikou, lžičkou soli a trochou pepře a všechny závitky v takto vzniklém těstíčku obalíme. Na rozehřátý olivový olej vložíme roládky a opečeme je ze všech stran. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Do oleje nasypeme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený celer a česnek. Zeleninu osmažíme, zaprášíme a krátce orestujeme. Pak zalijeme vývarem a vínem, osolíme a opepříme a rolády vrátíme zpět do šťávy. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Hotové vyjmeme, omáčku rozmixujeme a podáváme společně s opékanými bramborami.
Fotky receptu Vepřové řízky plněné sýrem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!