Použité suroviny receptu Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou:
4 vepřové řízky s proříznutou kapsou (po 180 g)
| dle chuti: sůl a pepř
| 350 g červené cibule
| 4 lžíce oleje
| 6 lžic červeného vína
| 1 lžíce octa
| 1 lžička cukru
| 1 lžíce hladké mouky
| 7 snítek šalvěje
| 50 ml bílého vína
| 200 ml smetany
| 1 lžíce brusinkové zavařeniny
| 1 lžička kukuřičného škrobu
| 500 g mrkve
| 50 g másla
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou:
1. Omyté a osušené řízky osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemné nasekáme a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme červené víno, ocet a cukr a dusíme asi 10 min. Osolíme a opepříme. Směs naplníme do kapsy řízků a uzavřeme.
2. Řízky obalíme v mouce a opékáme s několika šalvějovými lístky ve zbylém oleji 4-5 min. po obou stranách. Uchováme v teple.
3. Vypečenou šťávu rozředíme bílým vínem a smetanou. Vmícháme brusinky a škrob, osolíme a opepříme. Omytou mrkev nakrájíme na nudličky, krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a dáme na rozehřáté máslo.
4. Řízky, mrkev a omáčku upravíme na talíře. Ozdobíme petrželkou a šalvějí.
Fotky receptu Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!