Použité suroviny receptu Vepřové řízky s jogurtovou omáčkou:
2 malé vepřové řízky z kýty (asi 400 g)
| špetka soli
| špetka sladké papriky
| 100 g ementálu nebo groudy vcelku
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce másla
| 1 cibule
| 2 kelímky jogurtu
| 2 lžíce vývaru
| 2 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s jogurtovou omáčkou:
Maso omyjeme, osušíme, odblaníme, odstraníme tučné části. Potřeme solí a paprikou. Sýr nakrajíme na proužky, dlouhé asi 4 cm. Špičatým nožem uděláme do masa otvory a vsuneme do nich sýr tak, aby na povrchu zůstala asi jen 1/4 délky kazdého kousku. Maso obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a maso v něm po obou stranách do hněda opečeme. Kousky sýra se při tom rozpouštějí. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce opečeme. Jogurt zředíme vývarem, přimícháme k masu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě 40 minut. Před podáváním přidáme do jogurtové omáčky sekanou zelenou petrželku.
Fotky receptu Vepřové řízky s jogurtovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!