Použité suroviny receptu Vepřové řízky s pomerančovou šťávou:
4 vepřové řízky z kýty nebo kotlety
| 1 lžíce provensálského koření
| 1 chemicky neošetřený pomeranč
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 1/8 l hovězího vývaru
| 200 ml smetany
| 1 lžička solamylu
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s pomerančovou šťávou:
Omyté a osušené řízky naklepeme, nastrouháme na ně kůru z pomeranče, přelijeme vymačkanou pomerančovou šťávou a necháme marinovat do druhého dne. Pak oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na plátky a orestujeme v pekáčku na oleji. Přidáme řízky s marinádou, osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do středu teplé trouby. Za občasného podlití vývarem upečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přilijeme smetanu rozmíchanou se Solamylem a krátce povaříme.
Fotky receptu Vepřové řízky s pomerančovou šťávou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!