Použité suroviny receptu Vepřové řízky se zeleninovou náplní:
400 g mraženého špenátu
| 1 cibule
| 2 rajčata
| 100 g goudy
| 50 g tuku na smažení
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 dlouhé tenké vepřové řízky (cca 175 g)
| 75 g černých oliv bez jader
| 2 sardelová filátka
| 1 balení parmazánské omáčky
| 1 svazek bazalky
Postup přípravy receptu Vepřové řízky se zeleninovou náplní:
1. Špenát necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nadrobno rozkrájíme. Rajčata omyjeme a spolu s goudou nakrájíme na kostičky. Cibuli a špenát osmahneme asi 4 min. na 10 g tuku. Osolíme, opepříme a dáme vychladit. Vmícháme sýr a rajčata.
2. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na polovinu řízku dáme nádivku, druhou polovinu přes ni překlopíme a sepneme párátky. Opékáme na 30 g tuku po obou stranách asi 4 min.
3. Olivy rozčtvrtíme. Sardelky omyjeme a nasekáme. Obojí podusíme ve zbylém tuku. Přidáme omáčku připravenou podle návodu a necháme krátce vzkypět. Bazalku až na několik lístků jemně nasekáme a přidáme do omáčky. Řízky upravíme na talíři s omáčkou a ozdobíme lístky bazalky.
Fotky receptu Vepřové řízky se zeleninovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!