Postup přípravy receptu Vepřové řízky v květákovém těstíčku:
Nejdříve si uvaříme v osolené vodě květák, necháme ho zchladnout a jemně ho nakrájíme nebo rozmačkáme. Šunkový salám nakrájíme na nudličky, nasekáme si opranou zelenou petrželku. Rozmícháme si v misce vidličkou dvě vejce, přidáme květák, šunkový salám, zelenou petrželku, sůl a trochu pepře. Smícháme a podle potřeby přidáme hladkou mouku. Mělo by nám vzniknout velmi husté těstíčko. Z kýty si nakrájíme řízky, naklepeme je a po obou stranách osolíme. Na pánvi si rozpálíme olej, do něj vložíme plátky masa a na každý plátek navršíme těstíčko. Smažíme zvolna v oleji. Poté, co těstíčko na povrchu ztuhne, řízek opatrně obrátíme těstíčkem dolů a osmažíme i po druhé straně. Řízky vyjmeme z oleje a uchováme v teple. Výpek mírně zředíme vodou, zjemníme kouskem másla a krátce povaříme. Řízky podáváme na talíři těstíčkem nahoru a mírně je podlijeme připraveným výpekem. Jako přílohu použijeme brambory či bramborou kaši a celé jídlo osvěžíme čerstvou zeleninou.