Použité suroviny receptu Vepřové řízky v oříškovém kabátě:
4 tenké vepřové řízky
| 3–4 lžíce mouky na obalování
| 1 rozmíchané vejce
| 3 lžíce nasekaných opražených lískových oříšků
| 1 lžičku sušeného tymiánu
| kůru z jednoho citronu
| pepř
| oříšek másla
| 4 lžíce olivového či slunečnicového oleje
| 80 g strouhanky
| sůl
| K podávání:
| 4 skrojky citronu
| zelený salát
Postup přípravy receptu Vepřové řízky v oříškovém kabátě:
Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.
Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.
V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně, dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.
Fotky receptu Vepřové řízky v oříškovém kabátě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!