Postup přípravy receptu Vepřové řízky v zelenině:
Kýtu nakrájíme přes vlákno na slabší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso pozvolna opékáme v pánvi na oleji, z každé strany aspoň 5 minut. Houby nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli na půlměsíčky, okurky na kolečka a jablko na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně tak i šunku. Cibuli zpěníme na Ramě, přidáme houby a dusíme asi 10 minut. Vmícháme Jemný kečup Hellmann´s, šunku, papriku, okurku a jablko. Krátce povaříme a ochutíme citronovou šťávou. Směs promícháme s masem a ještě 5 minut povaříme. Rýži zalijeme 450 ml vody. Osolíme, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Uvařenou rýži promícháme a rozmraženým hráškem a necháme 5 minut pod pokličkou odstát. Podáváme k řízkům v zelenině.