Použité suroviny receptu Vepřové řízky z Indonésie:
4 plátky vepřová kýta
| 2 - 3 ks bobkový list
| 2 ks drcený hřebíček
| 1 dl bílý jogurt
| 1/2 lžičky mletá skořice
| 1 ks menší sterilovaná kapie
| podle chuti: mletá pálivá paprika
| podle chuti: mletý černý pepř
| podle chuti: sůl
| podle potřeby: rostlinný olej na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové řízky z Indonésie:
Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo.
Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, rozdrceným hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme 3 - 4 hodiny v chladu odležet.
Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.
Vepřové řízky z Indonésie podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Vepřové řízky z Indonésie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!