Postup přípravy receptu Vepřové s bambusovými plátky:
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozkrojíme cibuli na čtvrtiny a ty potom na proužky. Do hrnce nebo hlubší pánve dáme rozpustit tuk a něj vložíme cibulku. Mezitím si pokrájíme bambusové plátky z plechovky. Až nám začne cibulka chytat barvu, vložíme na ní plátky masa, necháme zatáhnout a otočíme. Vsypeme nakrájené bambusové plátky, přilijeme trochu vody a zamícháme. Přidáme kmín, houbové koření, sladkou papriku a trochu sojové omáčky. Necháme dusit, dokud maso nezměkne. Pokud je třeba, vydušenou šťávu trošku zahustíme hladkou moukou nebo naopak přilijeme trochu vody na rozředění. V době dušení masa si uvaříme přílohu: rýži.