Postup přípravy receptu Vepřové s houbami a rozmarýnem:
Vepřové maso nakrájejte šikmo na plátky silné asi centimetr. Do igelitového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, trochu soli a pepře. Vložte do něj maso, sáček uzavřete a důkladně protřepejte, aby se vepřové stejnoměrně obalilo.
Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Vložte maso a osmahněte ho z obou stran dozlatova, asi tři až čtyři minuty. Pak ho vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte zbylý olej, vsypte houby a smažte, dokud nezačnou vláčnět. Potom je posypte sekaným česnekem a vraťte k nim maso. Vlijte vývar, uveďte do varu, snižte plamen a pět minut povařte, aby vepřové pěkně zkřehlo. Omáčka bude ještě lepší, když polovinu vývaru nahradíte bílým nebo červeným vínem.
Příloha: šťouchané brambory