Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové s krevetami:
500 g libového vepřového masa
| 2 strožky česneku
| 3 šalotky
| 3 lžíce sójové omáčky
| 3 jarní cibulky
| olej
| 4 lžíce hnědého cukru
| 3 dl ananasové šťávy
| 250 g očištěných krevet
| 2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru
| 2 červené chilli papričky
Postup přípravy receptu Vepřové s krevetami:
Maso nakrájíme na kostky; česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně (!) zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme (necháme "pobublávat" na mírném ohni) asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak přidáme do marinády. Přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou; smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme. Podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.
Fotky receptu Vepřové s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!