Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové s lilkem:
1½ lžíce olivového oleje
| 2 nakrájené cibule
| 1 malý lilek (250g), očištěný a nakrájeny na kostky
| 500g nakrájené libové vepřové panenky
| 2 červené papriky, zbavené semínek
| 2-3 lžíce jemného kari koření
| 400g konzervovaných rajčat
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřové s lilkem:
1. Začněte cibulí
Rozpalte olej na velké teflonové pánvi, k níž máte poklici. Do oleje vsypte cibuli i lilek a za častého míchání opékejte doměkka a dozlatova; trvá to asi osm minut.
2. Pečte dál…
Na pánev přidejte maso a za občasného míchání ho smažte pět minut, aby začalo hnědnout. Pak hned vmíchejte proužky očištěné papriky a za stálého míchání je pečte asi tři minuty (doměkka). Vsypte kari koření. Vytrvale míchejte a minutku opékejte, potom směs zalijte konzervovanými rajčaty a zhruba 150 ml horké vody.
3. Přiklopte a poduste
Důkladně promíchejte, zakryjte pánev pokličkou a nechte směs pět minut podusit. Rajčata by měla pustit šťávu a vytvořit hustou omáčku. Pokud by směs zhoustla příliš, můžete ji zředit trochou horké vody. Hotové jídlo podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s rýží, nejlépe basmati.
Fotky receptu Vepřové s lilkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!