Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové s lilky:
175 g libového vepřového masa, nakrájeného na kousky
| 2 lahůdkové cibulky, nakrájené nadrobno
| 1 plátek čerstvého zázvoru, nasekaného nadrobno
| 1 stroužek česneku, nadrobno nasekaného
| 1 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička sherry, medium nebo dry
| 1 1/2 lžičky škrobové moučky
| 600 ml rostlinného oleje na smažení
| 250 g lilku, nakrájeného na kousky ve tvaru diamantu
| 1 lžíce omáčky chilli
| 3-4 lžíce vývaru nebo vody
| 1 nasekaná lahůdková cibulka na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřové s lilky:
Vepřové maso dáme do mísy, přidáme lahůdkovou cibulku, zázvor, česnek, sójová omáčka, sherry a škrobovou moučku. Dobře promícháme a necháme 20 minut marinovat. Ve woku nebo ve fritéze zahřejeme olej na 180 stupňů. Stáhneme plamen a smažíme lilek asi jednu a půl minuty. Pak ho vyjmeme lžící s otvory a necháme okapat.
Pak slijeme z pánve všechen olej kromě jedné lžíce, přidáme vepřové maso a opékáme asi 1 minutu. Přidáme lilek a omáčku chilli a zahříváme další 1 1/2 minuty. Pak podlijeme vývarem nebo vodou a zahříváme, dokud se tekutina skoro úplně nevypaří. Podáváme horké, posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Fotky receptu Vepřové s lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!