Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové s růžičkovou kapustou:
900 g vepřové kýty
| šťáva z 1 citronu
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce kečupu
| trochu chilli koření
| 1 lžíce hladké mouky
| olej na opékání
| 60 g růžičkové kapusty
| 2 lžíce másla
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové s růžičkovou kapustou:
Vepřové maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme z něj šest stejně silných plátků, lehce naklepeme, na okrajích několikrát nařízneme a po obou stranách osolíme. Olej smícháme s kečupem, citronovou šťávou a trochou chilli koření. Touto marinádou potřeme osolené maso, plátky naskládáme na sebe a dáme je na půl hodiny odležet do chladničky. Mezitím očistíme růžičkovou kapustu, zbavíme vrchních lístků a vložíme ji do osolené vody. Vaříme ji zhruba 12 minut. Kapustu scedíme a udržujeme ji teplou. Plátky poprášíme hladku moukou a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Rozdělíme je na talíře s růžičkovou kapustou.
Fotky receptu Vepřové s růžičkovou kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!