Postup přípravy receptu Vepřové se sladkokyselou omáčkou:
Z vajec, mouky, škrobové moučky, špetky soli a lžičky oleje ušleháme řídké těstíčko. Smícháme s vepřovým masem nakrájeným na kostičky o velikosti lískových oříšků. Na pánvi rozpálíme olej a postupně přidáváme po částech maso smíchané s těstíčkem. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky vidličkou a mícháme, aby byly osmaženy ze všech stran. Hotové vepřové maso vyjmeme děravou lopatkou a dáme na mísu.
Předem si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, česnek, na plátky pokrájený čerstvý zázvor, zalijeme vývarem, přidáme cukr, ocet, špetku soli a sójovou omáčku s máčeným škrobem. Za stálého míchání povaříme 5-10 minut, až omáčka zhoustne. Masové kousky podáváme přelité omáčkou.