Postup přípravy receptu Vepřové se žampiony a nivou:
Při přípravě tohoto jídla se nejdříve rozhodneme, jakou zvolíme přílohu. Na výběr máme chléb, pečivo, brambory nebo rýži. Pokud zvolíme rýži nebo brambory, začneme s jejich přípravou. Dále si nakrájíme maso na hranolky asi velikosti malíčku, nastrouháme či jemně nasekáme nivu, pokrájíme pórek (kolečka), šunku (proužky) a sterilované žampiony (plátky). Na pánvi si rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm zprudka a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme k masu šunku, pórek a žampiony. Vše chvíli osmahneme, přidáme nastrouhanou nivuz a případně zjemníme smetanou. Při podávání zdobíme na talíři kolečky čerstvého pórku nebo proužky papriky. Také část nastrouhané Nivy lze použít na ozdobení masa.