Použité suroviny receptu Vepřové soté se smetanou:
500 g vepřových kotlet
| 1 deci bílého vína
| 2 menší cibule
| 20 g hladké mouky
| 250 ml šlehačky
| 2 lžíce zakysanky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: petrželová nať
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Vepřové soté se smetanou:
Omyté kotlety osušíme a vykostíme. Maso naklepeme po obou stranách a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a opepříme. Lehce zaprášíme haldkou moukou. Oloupanou cibuli pokrájíme najemno. Na rozpáleném oleji maso opečeme a vyjmeme. Na oleji osmažíme cibuli, přilijeme bílé víno a necháme přejít varem. Vmícháme smetanu sladkou i zakysanou a necháme opět přejít varem. Do vzniklé omáčky vložíme kotlety a prohřejeme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Vepřové soté se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!