400 g vepřové panenky
| 100 g vepřových jater
| 4 větší žampiony
| 1 zelená paprika
| 0,1 l oleje
| dle chuti: směs koření na grilování
| 400 g mražené zeleniny (směs)
| 40 g másla
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Vepřové sousto na jehle:
Maso nakrájíme na kostky a ochutíme kořením. Zalijeme olejem a necháme marinovat asi hodinu. Játra nakrájíme na kousky.
Na špíz napichujeme střídavě kousky masa, jater, plátky žampionů, kousky zelené papriky a vše znovu okořeníme a opékáme na grilu asi 10-12 minut (můžeme také opéci na pánvi v tuku ze všech stran).
Na talíři uvolníme z jehly a doplníme zeleninou uvařenou doměkka a pokapanou rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Vepřové sousto na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!