Postup přípravy receptu Vepřové tobolky plné cibulí:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ostrou hořčicí.
Nádivka: Slaninu nakrájíme, vysmažíme a na ni lehce opečeme hrubě nastrouhanou nebo jemně nakrájenou cibuli. Cibuli vyjmeme a na tuku opečeme 2 lžíce strouhanky. Smícháme s cibulí, osolíme a směs dáme na plátek masa, přeložíme , okraje sklepneme, případně sepneme párátkem. Tobolky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme tuk a tobolky opečeme.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, posypeme moukou a zamícháme. Na tuk po tobolkách dáme cibuli, osmažíme, přidáme na plátky nakrájený česnek a lžíci plnotučné hořčice, opečeme, podlijeme vývarem osolíme a krátce povaříme. Do pekáče dáme cubulovou omáčku, na ni dáme vepřové tobolky, na které nalijeme zakysanou smetanu a dáme péct do trouby. Během pečení tobolky obrátíme.
Příloha: brambory, bramborová kaše nebo pečené brambory.