Postup přípravy receptu Vepřové v mrkvové omáčce:
Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené maso, kmín a opět osmahneme. Přilijeme zhruba 400 ml vody či vývaru, přiklopíme a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a prozatím uchováme v teple. Šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Krátce ji orestujeme, zalijeme zbylou vodou nebo vývarem, osolíme a důkladně rošleháme metličkou.
Do šťávy přidáme očištěné, na plátky nakrájené mrkve a přibližně 5 minut podusíme. Když je mrkev měkká, vrátíme do omáčky vepřové maso, dochutíme Aromatem a společně vše prohřejeme. Hotový pokrm rozdělíme na talíře. Chutnou přílohou jsou vařené brambory, sypané nasekanou zelenou petrželkou.