Použité suroviny receptu Vepřové v tomatové omáčce:
1 kg vepřové plece
| 0,5 litru tomatového džusu
| 1 rajče
| 1 lžička bazalky
| 2 lžičky worchestrové omáčky
| 1 celá skořice
| podle chuti: sůl a trochu citronové šťávy
Postup přípravy receptu Vepřové v tomatové omáčce:
Maso zbavíme tuhých blan a nakrájíme na stejně silné plátky. Do keramické nádoby pomalého hrnce vlijeme tomatovou šťávu (džus), přidáme bazalku, skořici, worchestrovou omáčku, na drobné kousky nasekané rajče. Podle chuti přidáme ještě sůl a citronovou šťávu a vše v keramické nádobě důkladně promícháme. Po té k tomu všemu přidáme plátky masa a můžeme lehce posypat podravkou. Nádobu vložíme do pomalého hrnce a necháme vařit na stupni LOW asi 8 hodin.
Doporučenou přílohou jsou šťouchané vařené brambory, protože dokonale nasáknou rajčatovou šťávu.
Fotky receptu Vepřové v tomatové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!