50 g rýže (nejlépe dlouhozrnné)
| 100 g libového vepřového masa
| 2 lžíce oleje
| 1 ks malá cibule
| stroužek česneku
| špetka mletého chilli a zázvoru
| 4 lžíce hrášku z konzervy
| půlka červené papriky
| cherry rajčátko
| 1/2 sklenice zeleninového bujonu
| petrželka
Postup přípravy receptu Vepřové z pánve:
Rýži uvaříme tak, aby byla sypká. Pak do ní vmícháme hrášek. Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme na rozehřátý tuk. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek. Dusíme doměkka, dochutíme chilli a zázvorem. Přilijeme bujon a při střední teplotě povaříme. Těsně před koncem tepelné úpravy přidáme papriku a rajčátko, promícháme. Na talíř rozprostřeme rýži a na ni vepřové z pánve. Ozdobíme nasekanými lístky petrželky.
Fotky receptu Vepřové z pánve:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!