Použité suroviny receptu Vepřové závitky s lažským zelím:
600 g vepřové panenky nebo libové kýty
| 150 g uzeného masa
| 100 g anglické slaniny
| 50 g cibule
| 1 lžíce hořčice
| 400 g uvařeného kyselého zelí
| sůl, pepř
| kopr
| 100 g kysané smetany
Postup přípravy receptu Vepřové závitky s lažským zelím:
Vepřovou panenku nebo kýtu rozdělíme na 12 medailonků a dostatečně naklepeme, každý kousek osolíme, opepříme a mírně potřeme hořčicí. Do každého medailonku pokládáme kousek masa a cibulky. Závitky svineme a každý závitek obalíme v anglické slanině. Na porci jsou 3 ks závitku. Všechny spojíme párátkem a do měkka opékáme na oleji. Uvařené kyselé zelí prohřejeme s rozpuštěnou anglickou slaninou, lehce vmícháme nasekaný čerstvý kopr a na konec vmícháme zakysanou smetanu.
Fotky receptu Vepřové závitky s lažským zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!