Postup přípravy receptu Vepřové závitky s tvarohem:
Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na osm stejně velkých plátků. Naklepeme je přes potravinářskou fólii, osolíme a opepříme. Pažitku s tymiánem opláchneme a vodu vytřepeme. Čtyři snítky tymiánu odložíme stranou na závěrečné ozdobení pokrmu a všechny zbylé bylinky nasekáme najemno. Tvaroh dáme do misky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme bílek. Utřeme do hladkého krému, vmícháme nasekané bylinky a strouhanku. Náplň rozetřeme na plátky masa, stočíme do závitků a sepneme párátky. V kastrolu rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme, asi 8 minut. Pak maso podlijeme přibližně 150 ml vody, zakryjeme pokličkou a dusíme dalších 8 minut doměkka. Měkké závitky vyjmeme a do šťávy zašleháme máslo. Závitky rozdělíme na talíře a podlijeme je šťávou. Dozdobíme tymiánem. Podáváme s vařenými brambory.