Postup přípravy receptu Vepřové závitky s vinnou klobásou:
Vepřové řízky naklepeme vlhkou paličkou a osolíme. Náplň z klobásy vytlačíme, rozestřeme na plátky a poklademe podélně krájenými pruhy papriky. Svineme a spíchneme jehlou na maso. Závitky dáme do menší nesmaltované misky, pokropíme olejem a přidáme krájenou cibuli. Nepodléváme. Naplněnou misku vložíme na děrovanou podložku do tlakového hrnce s 3,5 dl vody. Dusíme doměkka asi 40 až 45 minut. Misku s masem vyjmeme, vyjmeme i závitky a ke koncentrované šťávě z masa přilijeme 21 dl vína. Zahustíme lžičkou mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce povaříme a finálně ochutíme. Vmícháme 2 lžíce oleje a podáváme.