Použité suroviny receptu Vepřový bůček plněný jablky a švestkami :
2 jablka
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1,2 kg vepřového bůčku (libovějšího)
| sůl, pepř
| 125 g sušených švestek
| 1 lžíce středně ostré hořčice
| 2 cibule
| 200 ml masového vývaru
| 200 ml bílého vína
| 200 ml smetany
| 3 lžíce rybízového želé
Postup přípravy receptu Vepřový bůček plněný jablky a švestkami :
Jablka rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na asi 1 cm kostičky. Pokapeme je citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C. Bůček omyjeme a do kůže uděláme mřížkovité zářezy. Maso položíme na prkénko kůží dospod, osolíme a opepříme. Rozložíme na ně sušené švestky a polovinu nakrájených jablek. Maso zavineme a svážeme nití. Roládu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Vložíme do pekáče, přikryjeme a pečeme asi 90 minut. Cibuli najemno posekáme a po 20 minutách pečení přidáme k masu spolu se zbývajícími jablky. Krátce opečeme a přilijeme vývar s vínem. Pečeni ještě necháme ve vypnuté troubě asi 10 minut, potom ji vyjmeme a uchováme horkou. Vypečenou šťávu slijeme do nádoby, přidáme smetanu a asi 5 minut vaříme. Přimícháme želé a rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Pečeni podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Vepřový bůček plněný jablky a švestkami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!