Postup přípravy receptu Vepřový bůček s bramborovými knedlíky a kysaným zelím:
Vepřový bůček opláchneme pod studenou tekoucí vodou, potřeme vylisovaným česnekem, osolíme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Poté cibuli dozlatova osmažíme na sádle. Na cibuli vložíme vepřový bůček a opečeme po obou stranách. Maso podlijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Maso pečeme až je měkké, při 160°C.
Kysané zelí pokrájíme, vložíme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a vaříme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Poté ji dozlatova osmažíme na sádle. Na cibuli nasypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou přidáme k poloměkkému zelí. Zelí dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme. Hotové dušené zelí podle chuti přisladíme, osolíme a přikyselíme.
Brambory omyjeme ve vodě, dáme do hrnce s vodou a ve slupce uvaříme. Uvařené brambory scedíme a necháme vychladnout. Když jsou studené, tak je oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Těsto musíme ihned zpracovat, jinak by zřidlo. Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který krájíme na dvoucentimetrové špalíky. Špalíčky dáváme do osolené vroucí vody, zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme cca 3 minuty.
Fotky receptu Vepřový bůček s bramborovými knedlíky a kysaným zelím:
Fotky vložil: BADAČA,uznevim,tvackova1,sámo