Postup přípravy receptu Vepřový debrecínský guláš:
Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na větší kostky.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na 1/3 tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou, krátce ji zpěníme, přidáme maso, osolíme ho, krátce osmahneme.
Přidáme opláchnutá na kousky nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř a společně vše podusíme zalité vlažnou vodou, pod poklicí, do mírného změknutí masa.
Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zředíme ji vodou a za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
Nakonec do guláše zamícháme rozetřený česnek.
Maso vytáhneme a omáčku procedíme přes sítko s většími oky, pak ji nalijeme zpět k masu.
Guláš dochutíme a přidáme do něj oloupané párky nakrájené na plátky, společně vše prohřejeme a můžeme servírovat.