Postup přípravy receptu Vepřový eintopf :
Mrkev a celer oloupeme a oboje nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, které vložíme do studené vody. Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, pak oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Kysané zelí propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. V hrnci rozpálíme tuk, dáme na něj cibuli a necháme chvíli orestovat. Pak přidáme brambory, maso, celer, mrkev a kysané zelí a vše společně několik minut opečeme. Potom osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček, přiklopíme pokličkou a vaříme asi půl hodiny. Pórek očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Pak ho přidáme do hrnce společně s oregánem a opět povaříme asi 5 - 10 minut. Podáváme s pečivem nebo samotné.