Postup přípravy receptu Vepřový guláš na slanině:
Oloupejte cibuli a nakrájejte jí na drobné kousky. Slaninu nakrájejte na trochu větší kostičky. Maso umyjte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na kostičky o velikosti 1 - 2 cm. Připravte si také 1 l vroucí vody. Do většího hrnce dejte sádlo a při střední teplotě ho rozehřejte. Jakmile se sádlo rozpustí, přidejte cibuli a pokrájenou slaninu a za občasného promíchání vařečkou nechte vše podusit.Jakmile cibule začne velmi zlehka hnědnout, hned zvyšte teplotu na maximum a vložte maso. Dál pokračujte v příležitostném promíchávání vařečkou a nechte maso pustit šťávu. Takto duste zhruba 10 min. dokud se všechna tekutina neodpaří a na dně hrnce nezůstane lesklý tuk a maso. Na chvíli odstavte hrnec z plotýnky a přidejte papriku, dobře promíchejte. Zalijte připravenou horkou vodou, osolte, vraťte na plotýnku a hrnec přikryjte poklicí. Stlumte teplotu a nechejte maoso 1 a půl hodiny, dusit téměř doměkka. Oškrabte brambory a nakrájejte je zhruba na stejně velké kostky, jako jste předtím nakrájeli maso. Propláchněte je studenou vodou a přidejte do hrnce k masu. Mouku rozmíchejte v troše studené vody, přidejte lžíci horkého guláše a přes malý cedník vše nalijte zpět do hrnce. Dobře promíchejte a povařte ještě 10 min. Do hotového guláše prolisujte stroužek česneku, přidejte majoránku a ochutnejte, zda guláš nepotřebuje ještě dosolit. Můžeme podávat s pečivem.