Postup přípravy receptu Vepřový guláš s rajčaty:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Oloupeme česnek, utřeme ho se solí, smísíme s olejem a promícháme s masem. Necháme 10 minut rozležet. Cibuli necháme na lžíci másla zesklovatět. Přidáme maso a společně osmahneme. Poprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Spaříme rajčata, sloupneme slupku, plody rozčtvrtíme a přidáme k masu. Vše dusíme pomalu při mírné teplotě asi 40 minut. Brambory a mrkve nakrájíme na kostičky, růžičkovou kapustu na čtvrtky. Naťovou cibulku opláchneme a nadrobno nasekáme. Všechnu nakrájenou zeleninu přidáme do guláše a vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody. Guláš dochutíme solí a pepřem, příp. chilli papričkou. Na talíři jej ozdobíme čerstvou cibulí.