Použité suroviny receptu Vepřový guláš se smetanou:
400 g vepřové plece
| tuk
| 2 cibule
| sůl
| mletá paprika
| mletý černý pepř
| hovězí vývar (bujón)
| 250 ml smetany na vaření
| 20 g hladké mouky
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Vepřový guláš se smetanou:
Maso omyjeme a nakrájíme ho na kostky, které opečeme společně s nakrájenou cibulkou na rozpáleném tuku. Pak osolíme, přidáme mletou papriku a pepř, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Je-li maso měkké a šťáva vydušená, zapravíme guláš smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat česnek utřený se solí. Podáváme s houskovým knedlíkem a posypané čerstvou nakrájenou cibulí.