Použité suroviny receptu Vepřový guláš trochu jinak:
1/2 kg vepřové plece
| 5 dkg špeku
| 5 dkg sádla
| 2 rajčata
| 1 červená paprika
| vrchovatá lžička červené sladké papriky
| 3 cibule
| trochu pepře
| sůl
| 3 stroužky česneku
| 10 dkg chleba
| trochu chilli koření
| 1 l vody
Postup přípravy receptu Vepřový guláš trochu jinak:
Na sádle zpěníme do hněda rozkrájenou cibuli, přidáme nakrájený špek a až zesklovatí přidáme maso neosolené a obděláme. Až se zatáhne tak ho osolíme, opepříme přisypeme sladkou papriku a krátce zamícháme. Zatím přilijeme 1/4 l vody, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, půlky rajčat a rozetřený česnek. Přikryjeme a vaříme téměř do měkka. Mezi vařením přidáme vodu. Když je maso téměř měkké, dolijeme zbytek vody a přisypeme na malé kousky nakrájený chléb /i s kůrkou) a rozvaříme.
Hotový guláš nám zahustil chléb a tak už ho jenom dochutíme a dosolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem a máme jídlo pro 5 strávníků.
Fotky receptu Vepřový guláš trochu jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!