Použité suroviny receptu Vepřový gyros s fazolemi:
500 g vepř. plecka
| 450 g Fazolí v chilli omáčce
| marináda
| 2 lžíce oliv. oleje
| 3 str. česneku
| 2 lžíce kečupu
| 3 lžičky koření gyros
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Vepřový gyros s fazolemi:
Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit. Maso s fazolemi podle chuti osolíme.
Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.
Fotky receptu Vepřový gyros s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!