Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový jazyk s křenovou omáčkou:
2 vepřové jazyky
| 1 cibule
| 5 kuliček nového koření
| 2 bobkové listy
| sůl
| omáčka:
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 1 lžíce oleje
| vývar podle potřeby
| 3 lžíce nastrouhaného křenu
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřový jazyk s křenovou omáčkou:
Očištěné jazyky uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořením doměkka. Ještě horké sloupneme a nakrájíme na plátky. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí, můžeme zjemnit kousíčkem másla. Plátky masa podáváme s vařenými brambory, přelité omáčkou.
Fotky receptu Vepřový jazyk s křenovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!