Postup přípravy receptu Vepřový kotlet v kapustové omáčce:
Kapustu očistíme, omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Pokrájíme ji a vaříme ve vývaru z masoxu asi 15 minut.
Mezitím nakrájíme špek na kostičky,rozškvaříme ho a vyjmeme z pánve.
Maso omyjeme a osušíme v utěrce.
Vyšleháme 2 lžíce mouky, sůl, pepř, vejce a 2 lžíce mléka. Kotlety obalíme v mouce, ve vaječné směsi a ještě jednou v mouce.
Na pánvi rozpálíme olej a maso v něm opečeme.
Kapustu vyjmeme z hrnce s vývarem.
Omáčka: Z tuku a mouky umícháme jíšku. Přilijeme vývar a zbylé mléko. Osolíme, opepříme a necháme vařit. Zjemníme smetanou a nakonec přidáme kapustu. Omáčku nalijeme na talíře a posypeme špekem, přidáme kotlety. Pokrm zdobíme petrželkou a plátky citronu.