Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový krček na bylinkách:
4 plátky vepřové krkovice
| 1/2 lžičky pepře
| 1/2 lžičky saturejky
| 1 lžička hořčice
| sůl
| 1/2 lžičky oregána
| 2 str. česneku
| 1 cibule /střední/
| 1/2 lžičky kmínu
| 1/2 lžičky zázvoru
| 1/2 lžičky bazalky
| petrželka
| trocha oleje
Postup přípravy receptu Vepřový krček na bylinkách:
Na recept použijeme plátky vepřového krčku, asi 1 cm silné. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek prolisujeme.
Vepřové plátky nasolíme, potřeme hořčicí a orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Přidáme všechno koření, nakrájenou cibuli a česnek. Vše podusíme doměkka.
Vepřový krček na bylinkách podáváme s rýží, kterou zdobíme sušenou petrželkou. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát, kyselou okurku.
Recept můžeme obměnit tím, že vepřové maso budeme během dušení podlévat červeným vínem.
Fotky receptu Vepřový krček na bylinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!