Použité suroviny receptu Vepřový řízek temfovaný dočervena:
750 g vepřové kýty
| sůl, pepř, mletý hřebíček
| 200 g cibule
| 200 g mrkve
| 200 g kysaného zelí
| 150 g slaniny
| 250 g uzeného masa
| lžíce hladké mouky
| citrónová kůra
| černý vývar
Postup přípravy receptu Vepřový řízek temfovaný dočervena:
Nakrájené řízky okořeníme, osolíme. Zapékací misky vyložíme plátky cibulí, mrkví, slaniny a kysaným zelím. Navrch položíme okořeněné řízky obalené v mouce, podlijeme černým vývarem a v troubě dusíme zvolna asi 1 hodinu. Řízky musí být pečené zvrchu dočervena. Podáváme s bramborami pečenými ve slupce.
Fotky receptu Vepřový řízek temfovaný dočervena:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!