Postup přípravy receptu Vepřový špíz s chilli marinádou:
Den předem si připravíme marinádu podle návodu na sáčku – obsah sáčku rozšleháme vidličkou s 250 ml vody a 3 lžícemi oleje. Necháme asi 10 minut odstát. Vepřové maso si nakrájíme na tenčí plátky, ty lehce paličkou naklepeme a potom rozkrájíme na čtverce asi 3x3 cm. Kousky masa promícháme dobře s marinádou, misku s masem přikryjeme potravinářskou fólií a necháme několik hodin v chladnu marinovat. Na špízy si připravíme na kousky si nakrájíme anglickou slaninu. Cibuli oloupeme, rozdělíme na čtvrtky a každou čtvrtku na jednotlivé plátky. Na špejli či jehlici napichujeme střídavě kousky marinovaného masa, anglické slaniny a cibule. Takto připravené špízy uložíme do pekáčku, mírně posolíme, zalijeme zbylou marinádou a pečeme v troubě asi 40 minut. Zatím si připravíme přílohu – brambory, bramborovou kaši či hranolky a zeleninu na konečné doplnění celého jídla.